Fredag

Idag är det nog jag som står för jordens tråkigaste fredag. Dagen började med jobb, och nu på kvällen har jag haft en date med tvättmaskinen.

Nu har jag även precis tvättat alla sminkpenslar och ska snart krypa mig till kojs. Imorgon bitti är det praktik på Bröllopsmässan! Det är med blandade känslor, själva praktiken tycker jag ska bli jätte rolig, men den föll tyvärr på min enda lediga dag (Minns ni mitt söndagsinlägg? "Ledig för sista gången tills lördagen den 29e").

Nåväl! I går hade vi den roligaste lektionen hittills i skolan. Trendsminkning stod på schemat och vi fick för första gången helt fria händer!

Alla bilder är lånade av Erika!

Lärarnas proffsiga kreationer:
Mitt tappra försök:


Nog lite fantomeninspirerat ser jag nu i efterhand :)


Smink- tidstjuven

Ska inte sminka mig idag då hudvård står på schemat i skolan. Frustrerande då jag igår införskaffat mig en ny hightechlighter som kan förvandla varje (även Hm:s egna märke) skugga till en metallisk illusion. Frustrerande då jag också ska jobba ikväll efter skolan. Måste se ut som en riktig tröttis, bland folk, ända tills kl. 21.

Men jösses, vad mycket tid jag fick över nu på morgonen. Hur ofta brukar jag hinna med ett blogginlägg innan 7- rycket liksom?

Inget framträdande är det andra likt


Söndag

I helgen har jag varit ledig för första gången sedan förra fredagen (och för sista gången tills lördagen den 29e). Imorgon ringer klockan 06.00 igen och vardagen sätter igång. Men, tills dess tänker jag inte göra ett jota!

Igår somnade jag runt halv 12, vaknade till runt 04 då Henrik kom hem från jobbet men sov sedan vidare (nonstop) till kl. 13:30! Henrik gick då upp, duschade och traskade sedan iväg till bandrep medan jag låg kvar i sängen och slumrade en halvtimme till. Trött? Ja tack. Kommer jag att somna bra ikväll? Svar nej.

Idag är den fortsatta planen att inte göra någonting. Eller jo, jag måste förvisso gå ner och handla snart, diska och det skulle ju inte sitta helt fel med en dusch. Men bortsett från det- nada! Eller jo, renskriva lite anteckningar står ju i och för sig också på schemat..


En kvällsmake

Idag kom min fina vän Siri till skolan och blev sminkad.

Temat idag var att först göra en naturlig dagsmakeup, och sedan fylla på och uppgradera det till en festmaffig kvällsmake.

Fick ingen bild på dagsmakeupen, men det var väldigt naturliga färger som gällde. Svag rouge, matta skuggor och brun, tunn eyeliner.

På kvällsmaken fick vi dock drämma på och verkligen låta fantasin flöda. Jag körde på markerade ögonbryn, sotade ögon med lila inslag och glimrande skimmer.

Om jag fick ändra någonting så här i efterhand hade det varit läpparna. Fy, vad jag kämpade med dem! Två gånger gick jag till läraren och bad om ett godkännande, men gång på gång sa hon att jag var för försiktig med läpp-pennan, och att jag skulle våga skapa former. Till slut bad jag henne att visa och då gjorde hon höger sida av underläppen och så fick jag fortsätta med vänstersidan.

Jag tycker att det ser på tok för onaturligt ut, men det var ju också bara andra lekionen. Om 19 veckor ska jag vara ett riktigt pro på att måla läppar!

Äntligen tar det start!

Jag känner mig som en riktig businesswoman!

Skolan har just börjat och jag får numera knata runt med en silverväska på axeln (som har ett värde på det femsiffriga) varje dag till och från stan. Hade egentligen sovmorgon imorse men knegade än dock upp i ottan för att skriva renskriva anteckningar (tills det hela resulterade i skrivkramp).

Jag efterlyser modeller på Facebook och lägger upp annonser på x antal forum på internet. Försöker få ihop det med jobb som krockar med praktikdagar och ekonomi som går hand i hand med min dyra hobby.

Det är stressigt, men jag älskar det! Går jag in i väggen så är det med ett leende på läpparna.

Nu är jag där jag ska vara!


Nyårsafton 2010/11

Tänkte visa upp min nyårsmakeup, för visst vill ni se? Det är klart att ni vill!

Körde på silver och långa fransar (det är min melodi!). Även en liten strass-sten fick komma med, kvällen till ära!

Naglarna gick, även dem, i silvrets och glittrets tema.

Kvällen firades sedan på Göta Källare med vänner och pojkvän. Tack alla som var där, fantastisk kväll!


RSS 2.0