12.31

Nu har jag precis vaknat, Richard har precis jobbat klart för dagen. Världen kan vara bra orättvis ibland ;)

Jag är en nörd med lyxförpackning

Just nu sitter jag och tar ut härligheterna med att ha en bärbar dator (eller ska man dra på det lite och säga det  coolare ordet laptop?) - Jag ligger sängen och bloggar!
Jag måste säga att jag älskar den här lilla manicken. Visserligen har den inte lika mycket grejs(vet inte vad det korrekta ordet är men jag säger minne och hoppas på att alla ska förstå) som min förra dator, så alla mina filmer och all min musik får inte plats, men vad gör en sådan sak när kompensationen är att man kan skriva ifrån sängen?
Jag säger kör på!!

Jag tänkte dra en liten sammanfattning över vad som har hänt denna vecka, denna lovvecka.
För att påbörja det hela så kan jag säga att sammanfattningen kommer att bli snabb. Min förkyling hänger fortfarande kvar i halsen, så helt pigg på att hitta på saker har jag inte varit. Dessutom har jag även smittat  Richard som åkte på det dubbelt så kraftigt som jag.
Mycket har vi ägnat lovtiden till åt att ta hand om varandra, först han om mig, sen jag om han. Hans kur för mig att bli av med min förkylning var att ge mig en het bastu. Min kur för honom att bli av med hans förkyning var att ge honom en nässkölj med min vattenkanna. Stackaren skrattade så att han nästan fick kallsupar!

I onsdags träffade jag Lina för att gå på en inför-sommarlovs-intervju. Vi åt lunch på Indiska's Hurry Curry (jag nämner det lite bara för att jag tycker att det är ett sånt klockskönt ord att säga, Hurry Curry) medans jag fick höra på lite pepptalk! Kändes bra och intevjun gick bra, ska få komma och provjobba under en brunch nästa lördag.
Medans jag ändå är på G med mitt jobbsökande så ska jag passa på att övervinna mina telefonfobier imorgon och ringa efter flera extraalternativ. Caférna i haninge centrum ska ringas upp, även några i Nynäs. Ska satsa på att ha så många alternativ som möjligt så att risken inte ens finns att jag ska bli utan sommarjobb. Är det det enda alternativet kvar så kan jag även tänka mig att jobba på dagis igen. Allt för Kroatien (det är dit jag satsar på att åka i sommar på semester, jag är ingen landssupporter) !


Jag har laddat upp
 med min bärbara
hemma hos Richard

HjehoppSå himla klockrent kul! Man ska inte retas för människors dialekter, men med den här översättningen till "I Can't Live If Living Is Without You" kan jag inte låta bli!

Jag och mamma har bytt dator

Jag har precis startat den nya datorn, tänkte att det skulle vara passande om det första jag gjorde var att skriva ett blogginlägg (förutom att byta ut alla menyrader och fönsterramar till rosa, är det en Madde-dator så ska det vara en Madde-dator!).
Snart ska jag installera MSN och photoshop också (jag tror bestämt att mamma bara har använt den här datorn för att retas med oss andra, för nått roligt har hon ju bestämt inte gjort) samt lite Itunes så att jag kan få igång min ipod.

Det blev bestämt ett ganska tråkigt inlägg, men jag skrev det ju lite "bara för att" så vad kan man förvänta sig? :)

Imorgon är det påskafton! Var snälla annars kommer den onda påskharen och skiter i brevlådan! Glad påsk allihopa!!!


Jag får mig en förkylning till helgen

Jag fick mig en förkylning med svullna halsmandlar och en rinnande näsa lagom till lördagsmorgonmackan. Då jag var och mysades med Richard i fredags (ja, vi tog avstånd och pussades inget mer under lördagen) så är det inget oväntat om han trillar och blir sjuk till lovet. Då min hals redan blivit bättre men inte helt OK, stannar jag hemma imorgon i från skolan. En fet ensemble-lektion är inte direkt det mest matchande för en rosslig hals.
( + det ger mig några extra timmar att bli färdig med samhällsarbetet, men så ska man ju inte säga )
Jag satsar istället på att komma frisk till en dag full med teoretiskt på tisdag!image112Idag firar jag och Richard ett år och elva månader (nästan två år!!!) tillsammans!

Every time you leave me I'm sad
The moment you're returning I'm glad
When you're around the sun is always shining
And since we met I haven't once stopped smiling
The love I feel for you is blinding

GRRRRR

image111

Nu är jag arg! Arg på min pluggning, arg för att det inte går bra, men mest arg för att jag sitter och försöker och det blir bara iiiiiiiiiih!!!! Mina ordval fungerar inte, meningarna fungerar inte! För att bara ta ett exempel så bytte jag ut "opåverkad" till "inte på en ren mage".
2 sidor A4 till varför man inte ska döda varandra, är inte så lätt som man tror.

9 Mars

Jag tänkte kort och gott bara skriva att jag har den underbaraste pojkvännen som finns!
Det finns ingen som du Richard.

image109

Surtanten inom mig läcker ut..

Och så till dagens irritationsobjekt...
Idag mötte jag på någonting som gjorde mig riktigt, jäkla förbannad.
Bussen hem i från skolan var proppfull, minst två eller tre pensionärer står som slickade, ihopputtade emot väggen och bara väntar på att någon ska kliva av så att de kan få en sittplats. Att inte någon kan resa sig upp för dessa damer och ge dom en sittplats, retar mig (kan man tro) illa nog.

Men ohnej..
Längst fram i bussen sitter en kille, skulle gissa på en sisådär 13 år, och upptar två säten! Han rättsagt ligger ner på det ena, med axlarna långt nedanför var dom ska vara och fötterna balanserade på sätet framför. På det andra sätet, det längst närmast fönstret, har han sin ryggsäck, som enligt mig inte tycktes innhålla några skolböcker överhuvudtaget, så den kunde han gott och väl ha haft i sitt knä.
Jag kan lova att om han bara tog av sig sin, förmodligen två storlekar förstora fjällrävenjacka, och sträckte lite på sig så hade han max upptagit ett halvt säte.

Min mening i det här är inte att få mig själv att framstå som varken perfekt, surtant eller besserwisser, men det här gjorde mig verkligen irriterad!
Min enda tanke den där kvarten då jag stod på bussen och beskådade denna varelse, var att, när den där skitungen ska kliva av så tänker jag minsann inte akta på mig när han ska gå förbi. Han ska få missa sin hållplats.
Tyvärr så har jag svårt att vara den där elaka Madde som sitter i huvudet till vardags, så jag lät honom slippa förbi. Men en arg blick fick han i alla fall (och jag blev snetittad tillbaka utav honom) och jag var riktigt nära på att dra en  losk i hans stora luva.

Fly me to the moon

Jag tittade på film igår, View from the top tror jag att den heter/stavas (?). Då tändes det. Jag vill bli flygvärdinna! Vinka lite hit och vinka lite dit, låter som saker jag skulle klara av. Och sen att få vara utomlands, mums..
Jag vet ju självklart att världen inte är som på film och att det innebär en hel del mer ansvar än endast handvinkning och konjakutdelning , men igår var jag såld!
Mina dörrar var öppna och jag kunde se ljuset *dramatik, bambambam* och blommor växte i mitt hår!
...Enda tills jag kom till skolan imorse, då berättade Mathilda att jag var på tok för kort för ett sådant yrke.
Det var bara att sjunka ner på jorden igen och plocka bort påskliljorna.

image107

En liten trevlig uppmaningFrån första gången jag hörde honom, det var Allsång på Skansen, nångång runt tvåtusen, har han fått mig att dansa samba. Håkan Hellström är och förblir den bästa artisten Svergies historia!
Mer än så behöver jag inte säga.RSS 2.0