Löuurdag

Jag har vänt på dygnet, men tvärt emot vad man brukar. Idag är jag ledig och behövde inte ställa klockan på första gången på riktigt länge. Ändå vaknar jag pigg som en lärka strax efter 8.

Vet inte riktigt vad jag ska göra idag, kanske åka hem till Ösmo och hälsa på familjen. Känns ovant med en dag helt utan planer :)

Klassens bidrag

Är så himla imponerad av min klass och allas kreativitet. Roligaste dagen på länge!
Slutligen ska jag presentera vinnaren! Det här är Marielles superproffiga bidrag:Trendtävlingen!

Då var årets trendtävling på Makeup Institute avslutad. Jag vann tyvärr inte, men är dock himlans nöjd och glad ändå!

Jag klev upp en halvtimma tidigare på morgonen, just för att vara ute i god tid. När jag sen sitter på bussen (med packning inför dagen upp till öronen) ringer min modell och talar om att hon har försovit sig. Tävlingen började klockan 09.00 men tillsammans med pendeltågsförseningar var inte Isabella på plats förens strax efter 10.

Det är sånt som händer! Fick ändra lite i planerna. Skippade att locka håret och satte istället upp en enkel "knut-tofs" och fokuserade sen helt och hållet på sminket!

Prick klockan 12 hade jag hunnit med allt som skulle hinnas med (dock hann jag inte korrigera och rätta till alla småfel).Fick förvånandsvärt väldigt bra kritik från juryn. Jag trodde verkligen att de skulle attackera min suddiga eyeliner, och lite ojämna läppar, men det enda de sa att de skulle vilja se mer av var blommor. Shaul (rektorn) sa att om jag hade låtit tulpanraden växt ut lite mer på ryggen så hade min styling varit komplett!

Från att ha varit lite nere för att min styling inte blev som jag tänkt mig (och för att jag förlorat en timme i sminktid), förvandlades jag till en väldigt happy girl!


Brudmake/Modevisning

I torsdags stod brudmake/modevisning på schemat. Fina Pita var snäll och ställde upp som modell!

Naturliga färger är vad som gäller på en brudmakeup (så länge inte kunden vill något annat, såklart!). Hållbarhet är också A och O!Vi skulle sedan "uppgradera" brudmaken till en modevisningsmakeup. Här hade jag egentligen världens planer för ögonskuggan, men det ville helt enkelt inte bli som jag ville. Så det hela resulterade slutligen bara i starkare skugga och strass-stenar i ögonslutet. Lite tråkigt, men godkänt!
Ögonskuggsteknik

I onsdags hade jag Emma som modell i skolan.

Uppgiften var att ta med 5 bilder hemifrån på olika skuggtekniker, sen skulle läraren välja en av bilderna som vi sen skulle utföra på vår modell.

Min bild såg ut såhär:
Och resultatet blev såhär:

Jag kunde inte få till eyelinern under ögat, så tillslut fick jag fuska och använda mig av kajal istället. Fruktansvärt svårt även där (därav det breda resultatet).

Kul men svåår uppgift!

Dagens Make

Tänkte visa dagens makeup som är en lila/silvrig historia ( det skar sig dock en aning mot min röda skjorta på jobbet idag, haha).
Världens trevligaste grej hände mig förresten på tåget imorse. Kvinnan jag satt mittimot lutade sig fram och sa "Gud vad fint du gjort runt ögonen!". Jag blev så himla glad! En sånn liten grej och hela min morgon lyste upp! När hon sen skulle hoppa av lutade hon sig fram igen och sa att jag nog kommer få höra samma kommentar flera gånger idag.

Gulldam! Mer komplimanger åt folket (det ska i alla fall jag börja med)!


RSS 2.0