Måndagsdag idag

Då har vi här ännu en dag som många! Måndag, måndag, måndag. Varför kan det inte vara fredag lika ofta som det känns att det är måndag? Varför?

Världen är bra rättvis

Ja, här sitter jag och bloggar medans pojkvän lagar mat. :)

Ja, fast nej, fast jo?

Jag är nog lite av en Yesman, fast en Noman. Men jag borde kanske kallas för Nowoman?

Ja, så är det nog..


"Det här har jag gjort idag" utan någon som helst koll på grammatik

Den här dagen har bara varit min! Vaknade upp vid 11, värmde på lite te och gjorde 2 mackor för att sen krypa ner i sängen framför en Beckfilm. Efter Beck satte jag mig för att plugga, skrev en hel del på nutidakonst- uppsatsen, härligt!
Fram mot 3 kom mina småbröder hem och störde min koncentration. Istället för plugg blev då istället att exprimentera i köket! Det blev kladdkaka med lyxoboy (värmer mjölken på spisen och kör några sekunder med lattevispen, då blir det ett härligt skum och killarna kallar det sen för "lyxoboy")! Till fikat satte vi på filmen "Jul i Ankeborg", det gav mig en sånn härlig känsla! Tomtar, polkagrisar, julklappar och sånger.. Jag älskar det!

Jag vet inte vartifrån det kom, men under dagen fick jag ett sånt stort sug efter att rita! För några år sedan gjorde jag det jämt, men på senare tider har det runnit av. Jag vet inte varför.

Tog hur som helst tag i mitt skrivbord och rev ner allting som fanns på det. Sen satte jag på EMD's julskiva och tände lite ljus, sen var det bara att gå lös med blyertsen!

Jag kommer aldrig att bli något profs på att rita och det har heller aldrig varit mitt mål. Det är istället ett intresse som jag försöker att bli bättre och bättre på! Jag vet att mina teckningar inte är någonting att jämföra med dem som verkligen kan.. Men det struntar jag i! Att rita är en fantastisk avslappning och jag kan sitta i timmar. Helt fucking ducking underbart.



När jag öppnade ritboken hittade jag två teckningar som jag trodde jag tappat bort. Ser på datumen att det står "2006", det var alltså 3 år sedan jag sist.


De lär ju inte bli igenkända på stan i alla fall

Första gången jag är inne på den här bloggen, gör jag rätt i att misstänka photoshop? Hm..

Bilder från i onsdags


Underbara pojkvän och jag! Vad handen gör vet jag inte..


Söta Pita och jag!


Henrik blev påtvingad att svepa, någonting han blivit uppmanad att göra hela kvällen då folk bjöd på drinkar. Det såg inte så lätt ut!


.. Om dessa svepningar var anledningen till att en kudde låg på badrumsgolvet dagen efter är ännu oklart.

Idag

Idag har jag inte gjort många knop. Jag och Henrik somnade vid halv 8 imorse (det var ungefär då som jag messade skolan och sjukanmälde mig), vaknade sen vid halv 1, satte på en film och somnade igen vid 4 och vaknade halv 6.

Nu har Henrik precis åkt in till stan, han ska se DBA(!).Själv så orkade jag inte åka hem idag. Känns så slöseri med tid om det största projektet under dagen är att åka tåg(?). Ska istället snart gå ner och handla, nudlar och lite bubbelvatten, sen ska jag försöka ge mig på mitt nutidakonst- arbete.

Suck men skönt.

Soook

Sitter i skolan och för tillfället är det bara jag och Alexandros här. Josse e snart klar på sånglektion, sen ska hon gå hem. Hon är också förkyld, fast baklänges.

Skulle också vilja gå hem, min framåtvända förkylning tar kål på mig! Näsan rinner och min hesröst har förvandlats till en täpptröst. Men eftersom jag har skolkat så mycket har jag inte råd att vara hemma nu när jag verkligen behöver. Ehum..
Lurar alla att jag har svininfluensan istället, är i skolan bara för att smitta allmänheten. Ganska kul, hehe.

Ja må han leva ja må han leva ja må han leva uti 100ade år

Idag fyller mitt hjärta 26 år!



GRATTIS BABY!!!!! Hipp hipp hurra hurra :D

Host host!

Så typiskt mig att bli sjuk när jag verkligen inte får bli sjuk!

Typiskt mig

För exakt ett år sen vid just den här tidpunkten var jag mitt inne i McDonalds jullunchrush. Big Tasty var kampanjen och vi hade just börjat servera julmust. Massor av människor var ute på stan efter julklappar och så fort det började snöa eller kom en kall blåst sökte man sig till närmaste flyktväg- McDonalds. Det var ständigt fullproppat med folk och det kunde bli kö ända till dörren.

Är jag helt väck nu om jag säger att jag saknar det? Min sista period på Mcdonalds jobbade jag i Handens drive thru, det var ingen höjdare. Lagom med folk, ganska slappt, lata arbetskamrater etc etc. Men att jobba på Regeringsgatan under juletid var något speciellt. På den tiden jobbade jag bara lördagar och jag brukade ta ett tåg så att jag var framme i stan 50 minuter innan jag började. Under den tiden hann man se Stockholm vakna till, det hängde klockor och fejkat granris över gatorna och de började ställa upp den lilla julmarkanden utanför Kulturhuset. Eftersom jag jämt var tidig hann man alltid ta en kaffe framme på jobbet som man satt och smuttade på till klockan närmade sig 11.

Jag minns hur mycket det tärde på mig att jobba då. Jag klagade och klagade när mina kompisar skulle på fest på fredagen och jag själv gick och la mig innan 10 eftersom jag skulle upp och jobba dagen efter. Aj vad jag klagade då. Det var hemskt att gå upp när det fortfarande var mörkt ute och det var hemskt att kliva ut i regnet och gå till tåget. Men väl på jobbet trivdes jag.
Jag älskade känslan av att springa, att stressa, att lösa problem. För det var härligheten med Mcdonalds, problemen kom på löpande band, men det fanns ingenting som inte gick att lösa. Och det bästa av allt- problemen var inte mina. Hur snett det än kunde gå så försvann problemen när jag stämplade ut för dagen och kunde gå hem.

Så typiskt mig. Då när jag sa upp mig längtade jag efter att kunna sova länge på mornarna, att inte behöva gå upp i mörkret, att inte behöva gå ut i regnet. Idag kan ärligt säga att det inte hade varit mig något emot. Kalla mig konstig, men gräset är alltid grönare på andra sidan.




Kom igen nu!

Kom igen nu gubbar, nu räddar vi kaffechokladen i Aladdinasken!



Och så kickar vi ut den där vita klumpen, eller den med körsbärslikör som ändå ingen gillar. Aight?

Pizza

Kommer på mig själv med att bara ha ätit honungsmackor idag, men det är lätt åtgärdat!

Vadå? Om jag håller mig till kostcirkeln?
   .. Ehuum..


Twilight

Besöker Mr Schulmans blogg såhär på morgonkvisten och stöter på det här inlägget.

Höhö, nu är vi åtminstone två.


Lady Gaga

Jisses.. Det här var en sida av Lady Gaga jag inte sett förut. Hennes låtar som spelas på radion ger hennes röst ingen som helst rättvisa. Jag minns hur mycket jag ogillade låten Pokerface när den kom i vintras. Att det senare visar sig att hon har en otrolig röst och är en jävel på piano var ingenting jag hade trott på då.

Jag älskar att hon är så härligt konstig. Pirathatt, tekopp- hela kitet!
Caroline visade mig det här klippet igår, sen dess har det varit repeat. Enjoy!


Dagens kommentar

Lillebror Jesper 7 år:
- Använder du lösögonbryn?

 

Det är inte lätt när det är svårt..


Not my coup of tea

Det var väl ett jäkla tjat om den där filmen Twilight! Vad är grejen liksom? Mathilda är den som har nött på mest och idag hade hon med sig DVD'n till skolan.
"Nu ser du den här i helgen!" sa hon bestämt och räckte över den till mig.
Jodå, Mathilda, jag ska allt se den. Men förvänta dig inget, fantasy med flygande vampyrer är inte riktigt min grej.



.. Dessutom tycker jag att han Pattinson ser lite creepy ut, men det kanske är det som är grejen?

Äntligen!

Som jag har väntat.. Nu är äntligen Robinson tillbaka!
Följde programmet som en hök i fiol, hoppas att det är lika bra den här gången. Nu är också Paolo Roberto programledare, en stor favorit och enligt mig känns han perfekt för jobbet!



Najs alltså! Imorgon klockan 20.00 på TV4.


En liten dagens

Mm.. Sitter och myser med en stor kopp te! Har precis spelat lite piano och innan dess var jag hemma hos pappa. Han hade en stor redovisning för mig om hur tvättmaskinen fungerar. Haha, pappsen! Vet inte hur många såna jag har fått, både från han och från mamma. Men det tar sig..

Tänkte förresten köra en liten dagens!

Dagens humör: Glatt!
Dagens mående: Gött, dock fortfarande lite magvärk
Dagens sömn: God sömn men med många små vakningar
Dagens frisyr:  Toffs!
Dagens frukost: Asiatisk fiskgratäng
Dagens lunch: Asiatisk fiskgratäng (slog ihop det!)
Dagens middag: Köttfärssås med spagetti
Dagens plan: Var att träna jätte mycket på engelskaprovet, det gick inte så bra..
Dagens vill-ha: Saltlakrits
Dagens klädsel: Jeansleggins, blommigt linne, blå kofta


Upp å ner, ner å upp

Hej och hå!
Idag är jag jädrigt trött. Sov tillsammans med min ponkabonk i natt, mysigt såklart men då man ska till skolan måste man gå upp så jädrans tidigt. Dock helt klart värt det!

För övrigt så har dagen varit väldigt bra! Skolan var najs, sånglektionen gick bra och svenskan var som vanligt.  På vägen hem gjorde jag dessvärre en miss. Efter svenskan jäktade jag som tusan för att hinna med kvart i tåget, sprang halva biten men jag hann ändå till slut ner på perrongen. Men just när tåget blinkar att det är på inrullning kommer jag på att jag glömt kvar min klädpåse i skåpet (F U C K!). Bara att vända på klacken och gå upp till skolan igen för att sen jäkta samma bana tillbaka för att hinna med nästa tåg. Suck...

Väl på tåget träffade jag Robin som jag inte sett på riktigt länge! Som plåster på såren för att jag sprungit som ett jon idag fick jag skjuts av honom hem från stationen. Riktigt najs alltså. Skönt det här med kompisar som tagit körkort, det betyder att jag aldrig nånsin kommer behöva göra det själv. Höhö

Halv 2

Okej, nu gör vi ett litet test.. Vi kollar hur länge Henrik kan sova.

Start nu!


Vem är du?

Tänkte att jag skulle dra till med ett litet frågetecken.
Under ett ganska bra tag nu har min statistikmätare legat relativt jämt, jag gissar att det är, för det mesta, samma personer som besöker min blogg? Det gör mig nyfiken, vilka är ni? Klista in en liten kommentar, då blir jag as glad! :)


Kommunikation på toaletten

Igår var jag hemma hos min älskling.
Sist jag var där pimpade Henrik upp badrummet, städade och inredde med ny badrumsmatta, duschdraperi och diverse andra saker. På morgonen när jag skulle till skolan lämnade jag efter mig en liten lapp på handfatet och igår där jag kom dit igen låg lappen fortfarande kvar, men med ett litet svar på.



Min pojkvän är en riktig mjukis.. Ni ska bara veta!
Jag älskar dig!


Det känns att man lever

Idag har jag upplevt den värsta mensvärken i historien, så känns det i alla fall. Från och med nu ska jag aldrig mer glömma att ta mina krumelurpiller, för det är helt klart inte värt straffet.

För övrigt så ilar det i min framtand, ett sånt där härligt ilande som kommer så fort man öppnar munnen. Ni kan riktigt tänka er tjusningen när man plussar på novembervindarna ute. Hallelujah, men man känner i alla fall att man lever.

Bjuder på en cool bild på mig och Stoffe! Suddigt is the new black, detni.



Dagens skitunge

Som redan nämnt hade jag pianolektion idag. När min lektion ska börja springer läraren iväg för att kopiera lite noter, samtidigt håller eleven som haft lektion innan mig på att ta på sig ytterkläderna. Ska tillägga att den här eleven är runt 7, kanske 8 bast, men jag försöker att småprata lite då jag märker att läraren dröjer.

Madde: Går det bra för dig att spela?
Elev: Ja.
Madde: Okej. Vad bra!
Elev: Vilken bok har du?
Madde: Jag har just börjat ta lektioner, jag ligger bara på första boken.
Elev: Haha, jag ligger på tredje!

Sen vänder hon på klacken och går. Vad säger man? Skjut mig.
Jag blev just ägd av en människa lika stor som ett ekollon.




 


Storebror

Ska alldeles strax åka iväg till min pianolektion. Dum som jag är så har jag tränat i sista minuten igen, trots att jag haft 2 veckor på min att öva. Det har inte riktigt satt sig i muskelminnet än.
Senare ikväll kommer min bror hit! Idag fyller han 20 år. Det ska här firas med paket, pannkakor och marsipantårta. GRATTIS NICLAS!!

 


Rockspot

Det här med att göra sig bra på bild- inte riktigt min grej. 
Förresten så finns det inget värre än när man på bild laddar upp världens granitsmile och när man sen får se bilden, så ser resten av personerna bara söta ut. Eller ännu värre, när man själv försöker se söt ut så har resten laddat upp med grimarser. 


Haha här är vi i alla fall :) Forsättningen på min lördagskväll!


Score

Tänkte bara uppmärksamma alla om att jag klev upp halv 6 imorse och har nu haft idrott. Jag gjorde två mål på bandyn. Jag tycker i alla fall att jag är bra! Höhö.

Hehe

I morgon ska jag upp omänskligt tidigt igen, vi får se hur det går. Med tanke på det här. Jag har ju vänt på dygnet kan man klart säga.
Nu ska jag sätta på en Mr Beckfilm och dricka en kopp varm choklad. Visste väl att ni ville veta det.. :)


En summering av helgens bravader

Här har vi sällskapet för kvällen:


Sissel och Aleks


Natta och Richard



Stoffe och Natta


Jag och Aleks


Stoffe- En jobbig typ..



Hehe, men skulle lätt kunna tro att vi bara åkt omkring hela natten. Det har vi inte, men när vi var framme på festen var det så sjukt späckat med folk på litet utrymme att man inte vågade ta fram någon kamera.


Ibland förvånar jag mig själv..

.. Som idag faktiskt! Idag kom jag hem till ett städat rum.



Rätt soft faktiskt.

När mamma har suttit vid datorn



Det kanske inte syns så bra, men hon får ganska bra med fnatt på knapparna.

Mobilbloggning


Hehe, gissa vem som nyss har vaknat?

Jag är tillbaka!

Det har inte varit något fel på min blogg, men sedan i fredags har den varit låst. En liten paus helt enkelt.
I helgen har mitt humör varit rent outhärdligt och inläggen som jag bubblat upp med har varit opublicerbara. Ibland är det skönt att liksom bara få skriva och samtidigt veta att ingen läser. Lustigt det där.

Just nu sitter jag hemma hos min pojkvän som är på jobbet. Är ihopkurad i datastolen med täcke och julmust, mysigt!
Imorgon blir det ingen skola för mig. Har haft ont i halsen sen i fredags och har egentligen bara gjort motsatsen till att bättra på mig. Dessutom har jag en sån olidlig huvudvärk, hade inte orkat med skolan för en sekund om det här håller i sig tills imorgon! Usch...

Det här kan ha varit mitt sämsta inlägg i världshistorien, men men.. Whatta hell.. Nu ska jag lägg mig i sängen och titta på Jamey Kennedy, riktigt good shit alltså.

Dagens

Hej du glade! Ta dig en spade och gräv ner dig så jag slipper se dig.

Öh.. Idag har varit en riktigt sur dag.

Beroende


Min pojkvän gillar verkligen Robinsonspelet.


Jepp, jepp

Igår på karaoken kom det upp ett spöke och sjöng Hey Jude. Så sjukt braa!!

Bjuder nu på en favorit i repris eftersom jag haft låten på hjärnan hela dagen:)



Nu måste jag sova, ska upp halv 7 imorgon!


Em.. Lång text

Ännu ett höstlov har passerat, idag är det söndag och imorgon är skolan tillbaka med full fart igen.

Den här veckan har varit precis det jag behövt. Tiden har jag spenderat 50/50 mellan min pojkvän och familj, jag har bara tagit det lugnt och egentligen bara varit. Har verkligen fått ta igen mig.

En tankeställare tog jag till mig igår när jag och min syster satt och pratade. Vi är båda drabbade av syndromet att alltid försöka vara perfekta, räcka till överallt och vara bra på allting. Faktum är det inte går, resultatet blir istället det motsatta. Dåligt självförtroende och dålig självbild är bland annat det som klistrats fast vid mig.

Jag måste sluta att jämföra mig med andra och istället sortrera fram de egenskaper som jag är bra på. Det som redan är förutspått ska få mig till den jag är.

Många i min årskull har redan tagit körkort. Jag själv har varken uppmärksammat eller visat det något som helst intresse. Faktum är också att jag för tillfället inte har den lättaste möjligheten att ens börja övningsköra. Så jag nöjer mig helt enkelt här. Nästa gång någon höjer på ögonbrynen då jag påstår att jag aldrig ens suttit framför ratten ska jag köra en reminder för mig själv att förutsättningarna för personer är olika. That's it liksom. Och kommer det så kommer det.

Eller musiken i skolan. Just för tillfället kan jag klart säga att jag är redigt trött på musik. Eller nej, inte musiken i sig, jag älskar att sjunga och det kommer jag alltid att göra. Men den ständiga jämförelsen. Jag vet hur pratet går och jag vet att jag själv är lika delaktig. Så fort något låter fel så pratas det. För mig har det hellre varit så att jag håller tyst än riskerar att göra bort mig. Så kinkig är jag.

Skulle kunna dra till med tusen issues, orkar inte ens gå in på mitt värsta. Jag lämnar det, dem som känner mig vet hur jag är, rent av jävla hopplös.
Som jag nämnde tidigare så måste man(eller jag) börja se mig själv från en ny synvinkel. Man måste komma ihåg sina egna förutsättningar och utgå från dem. Jag kommer nog aldrig att bli något snille i varken politik eller naturvetenskap. Något vidare på svåra ord är jag knappast heller. Men som motsvarighet till detta vet jag att jag är såkallat streetsmart. Istället för att vara en höjdare på att läsa böcker, eller öppna DN varje morgon, så har jag tagit en del lärdom av mitt eget bagage. Det är inte fy skam det heller.

Försöker hitta en bra avslutning på det här inlägget. Det blev väldigt långt och personligt, förmodligen kommer jag snart att radera det. Men det här är mina tankar just nu, läs och svälj trevligt helg! Eller faktiskt så behöver ingen läsa, det är inte det som är meningen, det är bara en sånn bra terapi att skriva av sig ibland.


Första gången jag gör en svenskaläxa

Ikväll har jag en date med den här sköningen!



.. Boken då alltså.


RSS 2.0